уторак, 16. јул 2013.

Nevena Božović - Pogledaj me (singl)

Za tekst i muzika zaslužna Aleksandra Kovač, za aranžman Aleksandra Kovač, eh da, jesam li spomenuo Aleksandru Kovač?


Nevena Božović je nesumnjivo jedan od najboljih ako ne i najbolji vokal koji je PGS imao. Pokazala se u mnogim žanrovima i sad je vreme da nam pokaže ko je zapravo ona. Prvi utisak se stiče samo jednom. Nažalost, Aleksanra Kovač je odlučila da napravi svog klona i da nastavi da ostavlja svoje tragove po domaćoj pop sceni.

"Pogledaj me" jeste pop balada srednjeg ritma koja možda na prvo slušanje deluje poput svih ostalih jednoličnih balada koje se kod nas pojavljuju. To je, doduše, samo donekle tačno. Način na koji Nevena iznosi ovu pesmu neodoljivo podseća na Aleksandru Kovač pa sam prilikom gledanja spota čekao trenutak kad će dotična da iskoči ispred Nevene. Za tekst ne mogu da kažem da je loš, Aleksandra zna da piše ali mogla je malo više da se potrudi. Ipak je Nevenina karijera u pitanju.

No, dosta o Kovačevoj, ovde je Nevena zvezda. Iako ponekad zvuči poput Kovačeve, Nevena uspeva da unese dašak svog prepoznatljivog glasa i načina pevanja. Može se primetiti da je dosta radila na svom glasu i da uspeva da ga kontroliše, jer koliko god je jak, dobar glas blagoslov on je i prokletstvo jer ga je teško kontrolisati.

Nadajmo se da Nevena neće nastaviti direktno ovim putem i da će sledećom pesmom pokazati više, jer ona to može. I sklonite Nevenu od Aleksandre jer Nevena neće moći u potpunosti da zasija.

OCENA: 4,0/5

Нема коментара:

Постави коментар